Tecrübe Konuşur mu?

Denemiş olduğum yemekleri , pratik bilgileri ve besinlerin değerlerini bu sayfada sizlerle paylaşacağım.

Zeytinyağlı Enginar Dolması


Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi:

4 Adet küçük enginar(İzmir enginarı tercihimizdir.)
1/2 Bardak pirinç
1 Adet Kuru soğan
1 avuç kuş üzümü
1 Demek dereotu
1 Adet liman
1 çay kaşığı tuz (tuzu artık mümkün olduğu kadar az kullanıyoruz)

Önce pirincimizi 1 saat kadar sıcak suda bekletelim. Kuş üzümlerini de sıcak suya koyalım.   Dereotlarınımızı yıkayıp küçük küçük doğrayalım.Küçük küçük doğradığımız soğanımızı bir tencerede pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha önce ıslatmış olduğumuz pirincimizi süzerek soğanlarımızın bulunduğu tencereye alalım ve kızartalım. 1 bardak sıcak su ilave edelim. Şişmiş olan kuru üzümlerimizi ve tuzunu koyarak pişmeye bırakalım. Piriç suyunu çekince dereotunu ilave edip demlenmeye bırakalım. 4 adet enginarın saplarını ve sivri olan uçlarını da kesin. Bu arada birşeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Enginar alırken yapraklarının sıkı olmasına dikkat edin. Yaprakları eğer açık ise bayatlamıştır. Yapraklarını iyice açarak soğuk su ile yıkayın. En orta kısmı dikenli olan kısmıdır. Dikenlerini bir kaşık yardımı ile çıkartın. Dikkat edeceğiniz husus; enginar çok çabuk kararır. Bunun için limon kullanın.Tüm enginarları temizledikten sonra bir tencereye alalım. Enginarların orta kısmını iyice açıp demlenmiş olan harcımızı içlerine dolduralım. Tencerenin içine bir miktar su koyalım. Enginarların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve önce harlı sonra altı kısık ocakta pirişelim. Enginarların yaprakları çabuk çıkıyorsa pişmiş demektir. Bir serviz tabağına alıp soğuk olarak servis yapın. Enginar yapraklarının dip kısımları çok lezzetlidir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder