Tecrübe Konuşur mu?

Denemiş olduğum yemekleri , pratik bilgileri ve besinlerin değerlerini bu sayfada sizlerle paylaşacağım.

Pancar Salatası

Pancar Salatası:

1 kg pancar ve yaprakları
1 adet kuru soğan
1 adet pırasa
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı yoğurt
Yeteri kadar tuz

Pancarları patates soyar gibi soyun. Yapraklarını güzelce yıkayın.
Sotelik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Küçük küçük doğramış olduğunuz pancarları ilave edin. Biraz pişirdikten sonra bir miktar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve ağır ateşte pişirmeye devam edin. Pancarları bir çatal yardımı ile pişip pişmediklerini kontrol edin. Pancarlar pişmeye başlayınca küçük küçük doğradığınız pırasayı ilave edin. Biraz bekleyin ve yine küçük küçük doğradığınız pancarları ve saplarını bu karışıma ilave edin ve tuzunu ekleyin. (Sakın pancar yapraklarının saplarını atmayın. Hiçbir şeyi atmıyoruz.) Pırasa ve yapraklar pişince tencerenin altını söndürün ve dinlenmeye bırakın.



Salata yapacağınız zaman sarımsakları çok küçük doğrayın.Pişmiş olan pancarın içine ilave edin ve yoğurt ile karıştırarak servis yapın.

İsterseniz sadece pancar yaprakları , sapları ve pırasa ile de bu salatayı elde edebilirsiniz.




Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder